Dezinfecția tuturor scărilor de bloc din Mediaș

Dragi medieșeni,

1. Continuăm să desfășurăm la nivelul municipiului Mediaș acțiuni specifice prevenirii răspândirii și contaminării cu noul Coronavirus. Astfel, începând de mâine, 3 aprilie, demarăm acțiunea de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc din municipiul Mediaș. Am luat legătura cu Asociațiile de locatari și am convenit ca această operațiune să se desfășoare în timpul nopții în intervalul orar 22:00 – 6:00.
Motivele pentru care am luat acestă decizie sunt acelea ca dezinfectantul folosit este unul de grad înalt și este obligatoriu ca după dezinfecție locatarii să nu intre sau să iasă din bloc pentru cel puțin o oră maximum două. Consider că astfel venim în sprijinul populației, nu încurcăm bunul mers al lucrurilor și viața cotidiană a fiecăruia, iar firma va fi mai operativă în execuție.
Mâine se va interveni în blocuri din cartierul Vitrometan, urmând ca programul cu dezinfecția pentru fiecare scară de bloc să fie afișat pe site-ul primăriei și făcut public prin mijloacele de informare în masă. La fiecare scară de bloc va fi postat un afiș cu data și ora la care s-a realizat dezinfecția și cu recomandările firmei referitoare la aerisirea spațiilor și obligațiile locatarilor.
În paralel continuăm programul de dezinfecție a locurilor publice – stații de autobuz, piață, străzi sau alte zone intens circulate.

2. În urma anunțului pe care l-am afișat în oraș, 120 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani ne-au contactat și au fost trecute în baza de date a Direcției de Asistența Socială.
Multe dintre aceste persoane nu au aparținători și nici o altă formă de sprijin, motiv pentru care începând de luni le vom asigura o masă caldă pe zi. Este o perioadă grea pentru noi toți și consider ca acum este momentul când trebuie să îi ajutăm pe cei care sunt cu adevărat lipsiți de orice formă de sprijin.
În același timp, colegii mei de la Direcția de Asistență Socială și cei 43 de voluntari continuă să facă cumpărături persoanelor cu varsta de peste 65 de ani care au solicitat acest lucru. Fac un apel la dvs. să nu vă lăsați păcăliți, colegii mei sunt echipați, au legitimații și pot fi verificați sunând la numerele de telefon făcute publice.

3. Vă fac cunoscut faptul că în ultima perioadă tot mai mulți medieșeni au decis să se întoarcă acasă. Astăzi în evidențele noastre 308 persoane se află în izolare la domiciliu, iar 233 de medieșeni au ieșit din izolare pentru că la finalul celor 14 zile în care au stat în casă nu au prezentat simptome specifice infectării cu Covid-19.
Îi îndemn pe toți medieșenii să stea în casă și le cer tuturor celor aflați în izolare să respecte regulile impuse. Doar dând dovadă de responsabilitate putem trece cu bine peste acestă perioadă. Am văzut în alte orașe ale țării cum situația poate escalada extrem de rapid și vă îndemn să respectați cu strictețe normele și regulile impuse prin Ordonanțele militare emise.

4. Am fost informat de către managerul spitalului din Mediaș că personalul din triaj este echipat corespunzător cu halate de unică folosință, măști chirurgicale, mănuși, ochelari și viziere de protecție. În plus, m-a asigurat că există o procedură bine pusă la punct de triere a medieșenilor care merg la spital în regim de urgent în această perioadă.
Am fost asigurat că în acest moment, în spital personalul medical are echipamentele de protecție necesare pentru desfășurarea activității în condiții de siguranță.

O veste bună este că, de astăzi s-a primit autorizarea pentru a se putea realiza la Spitalul Municipal Mediaș examinările de computer tomograf. Vă reamintesc că așa cum s-a hotarât la nivel central, Spitalul din Mediaș tratează doar pacienții noncoronavirus, cei care sunt suspecți de a fi infectați sunt transferați în regim de siguranță și urgență la Spitalul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.