Informații referitoare la situația din Mediaș privind COVID 19

Dragi medieșeni,

așa cum v-am promis, revin cu noi informații referitoare la situația din orașul nostru privind COVID 19.

În primul rând, vă fac cunoscut faptul că de vineri și până astăzi, 23 martie a crescut considerabil numărul cetățenilor care s-au întors din străinătate. Dacă la sfârșitul săptămânii trecute erau 171 de persoane, astăzi avem deja 265 de medieșeni care s-au întors acasă. Tuturor acestora le recomand în continuare să rămână în izolare la domiciliu și să sune în caz de nevoie la Direcția de Asistență Socială la numerele de telefon făcute public. Pentru prevenirea răspândirii și contaminării cu noul Coronavirus, la nivelul Administrației Publice locale am luat o nouă serie de măsuri.

Am convocat de îndată o Ședință Extraordinară a Consiliului Local ce va avea loc mâine, 24 martie și care va avea pe ordinea de zi următoarele subiecte:

a. Reducerea substanțială a numărului de curse efectuate de către SC Meditur SA pe raza municipiului Mediaș și în satul aparținător Ighișul Nou, începând cu data de 25 martie 2020, ora 5:30. Acest program va fi respectat doar pe durata stării de urgență. Am ținut cont de nevoile angajatorilor care încă își desfășoară activitatea în această perioadă și am suplimentat numărul curselor la orele de începere a programului de lucru pentru evitarea aglomerărilor umane. În același timp, am sistat cursele spre și dinspre market-urile de la ieșirea din oraș. Îi îndemn pe cetățeni să se aprovizioneze de la magazinele de cartier pentru a evita aglomerările și deplasările lungi.

b. Un alt punct pe ordinea de zi este rectificarea bugetară. Vom aloca fonduri către Direcția de Asistență Socială și către Serviciul pentru Situații de Urgență cu scopul a-i ajuta pe medieșenii aflați în izolare la domiciliu, dar și pentru achizitionarea de alimente și materiale necesare în această perioadă precum deinfectanți, măști sau echipamente de protecție. Fondurile vor fi transferate de la evenimentele cultural-sportive trecute in Agenda Culturală până la jumătatea anului în curs.

Dragi medieșeni, în această perioadă când în anumite medii se propagă și dezinformarea vă îndemn să luați în seamă doar recomandările reprezentanților instituțiilor statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.