Noua biserică ortodoxă din Șmig, comuna Alma, sfințită de Mitropolitul Ardealului

Sfintire biserica ortodoxa in Smig

În prezența unui număr mare de credincioși din nordul județului Sibiu duminică, 14 iulie, s-a sfințit biserica ortodoxă din satul Șmig, comuna Alma. Evenimentul a fost oficiat de Î.P.S. Dr. Laurențiu Streza Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului împreună cu un sobor de preoți.

Alături de credincioșii prezenți, la slujbă au participat și reprezentanții oficialităților centrale și locale: Ioan Cindrea, președinte CJ, Ioan Banciu, vicepreședinte CJ Sibiu, deputatul Gheorghe Roman, senatorul Viorel Arcaș, dar și prefectul județului, Ovidiu Sitterli cât și primarii localităților Alma, Dârlos, Moșna și Valea Viilor.

La finalul slujbei, o parte din personalitățile prezente au primit un act de cinstire din partea Mitropoliei, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat comunității din satul Șmig în proiectul de zidire a acestei biserici.
Prezent la eveniment, Gheorghe Roman, deputatul zonei de nord a județului Sibiu a declarat: “Sfințirea bisericii de la Șmig este un eveniment important pentru tot nordul județului. Actul de cinstire pe care l-am primit din partea Mitropoliei Ardealului pentru mine înseamnă o recunoaștere a faptului că am fost alături și de această parohie.”

La rândul său, Ioan Cindrea, președintele CJ Sibiu a declarat: “Cred că este cel mai important eveniment, s-a construit o biserică și astăzi a avut loc sfințirea bisericii de la Șmig. Am venit cu tot dragul fiindcă cred că locul nostru este alături de oameni atunci când au un moment de bucurie și se sfințește o biserică la care toată lumea a pus umărul să se construiască, de la cetățenii din comună, până la primărie, Consiliul Județean, Parlament și Guvern.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.