Proiect de lege privind aministierea evazioniștilor

Florin Roman, liderul deputaților PNL: ”În timp ce guvernul liberal e în plină luptă cu pandemia de COVID, PSD și aliații de conjunctură au dat un nou raport favorabil în Comisia juridică, cea de raport, pentru controversatul proiect de lege privind aministierea evazioniștilor.

Proiectul, care merge acum la votul final, propune ca pentru faptele de evaziune până într-un anumit cuantum (50.000 euro) sa se aplice amendă. Până la un alt cuantum (100.000 euro) încetează procesul penal dacă este plătit prejudiciul plus 20%, din totalul acestuia, până la primul termen de judecată. Mai pe românește spus, hoțul neprins e negustor cinstit, iar dacă ești prins ca faci evaziune fiscală, nu mai săvârșești nici o faptă penală, atât timp cât dai înapoi statului, ceea ce trebuia să achiți.

În cazul în care acest proiect de lege al PSD, un fel de Ordonanța 13 pentru amnistierea evazioniștilor va trece pe Camera Deputatilor, PNL va apela la toate pârghiile constituționale pentru ca o asemenea lege sa nu intre niciodată in vigoare. Scăparea celor certați cu legea rămâne principala preocupare a celor de la PSD, chiar în vremuri dificile, în care guvernul duce o grea bătălie, împotriva pandemiei de COVID.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.