Apel la responsabilitate socială pentru cetățenii întorși din străinătate

Dragi medieșeni,

în ultimele 2 săptămâni în Mediaș s-au întors din străinătate 171 de persoane care și-au luat angajamentul printr-o declarație scrisă la intrarea în țară că vor sta în izolare la domiciliu. Tuturor acestora le cer să dea dovadă de responsabilitate socială și să rămână în case. Pentru a răspunde problemelor cu care se pot confrunta, îi încurajez să sune la Direcția de Asistență Socială din Mediaș.

În același timp, fac apel și la medieșenii care cunosc persoane ce s-au întors din străinătate și nu respectă regulile de izolare la domiciliu, să sune de îndată la Poliția Locală Mediaș la numerele de telefon făcute public.

În acest context, pentru a preveni răspândirea și contaminarea cu noul Coronavirus, am luat o nouă serie de măsuri la nivelul municipiului Mediaș și a satului aparținător Ighișul Nou.

1. Periodic sunt igienizate și dezinfectate stațiile de autobuz din tot orașul, locurile publice unde apar aglomerări umane precum piața sau gara, locurile de joacă pentru copii, dar și străzile din oraș care sunt mai intens circulate.

2. Circulă prin oraș o mașină a Poliției Locale dotată cu sistem audio și portavoce care ne reamintește tuturor măsurile de siguranță pe care trebuie să le respectăm în această perioadă.

3. În Primărie, la Policlinică, în Spital, dar și în celelalte instituții care sunt în subordinea Primăriei, au fost lipite pe jos pictograme care marchează distanta socială minimă dintre două persoane. Le recomand să procedeze la fel tuturor firmelor și instituțiilor care în această perioadă mai au program cu publicul.

4. Ne-am propus să comunicăm în continuare cât mai transparent cu dvs, așa că vă invit să ne scrieți problemele cu care vă confruntați în această perioadă la adresa de mail: primaria@primariamedias.ro.
Vă reamintesc că pe site-ul Primăriei puteți accesa informațiile legate de noul Coronavirus transmise atât de către autoritățile centrale, cât și de noi, la Mediaș.

5. Termenul de 31 martie pentru plata impozitelor pentru terenuri, clădiri și mijloace auto a fost prelungit până la data de 30 iunie 2020, perioadă în care se vor primi în continuare bonificațiile stabilite de Consiliul Local.

6. În ședința de Consiliu Local din această lună voi promova un punct pe ordinea de zi prin care propun să se reducă numărul de curse efectuate de către SC Meditur SA pe raza municipiului Mediaș și în satul apartinător Ighișul Nou. Vom ține cont doar de programul de lucru al marilor angajatori din oraș care încă își desfășoară activitatea în această perioadă.

Vă îndemn să luați cât mai în serios sfaturile autorităților, să dați dovadă de responsabilitate socială, să stați în casă și să respectați măsurile de igienă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.