Campania “Un oraș pentru un spital”

Dragi medieșeni, situația actuală datorată apariției și răspândirii noului coronavirus, ne preocupă intr-un mod din ce in ce mai acut pe fiecare dintre noi. Trebuie să știți că atenția mea și a celor din echipa mea se îndreaptă permanent spre rezolvarea cât mai rapidă și mai eficientă a tuturor problemelor care apar în Mediaș.

Vă informez că urma discuțiilor pe care le-am avut cu conducerea societății Romgaz, cu dl. director general Adrian Volintiru si ca urmare a bunei colaborări dintre Romgaz si Primaria Mediaș, Spitalul Municipal Mediaș a primit o sponsorizare de 1.500.000 lei. Le mulțumesc în numele tuturor medieșenilor pentru susținerea comunității noastre în această perioadă grea pentru noi toți. Conform contractului acești bani au ca destinație – dotarea secției de Terapie Intensivă cu aparatură specifică. Astfel, se vor achiziționa ventilatoare mecanice de respirat, defibrilatoare, paturi multifuncționale pentru Secția de Terapie Intensivă și aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale.

Așa cum am declarat, cunosc situațiile critice cu care se confruntă Mediașul și fac demersuri susținute pentru a găsi rapid cele mai bune soluții. Fac apel și la înțelegerea dvs – orice situație care este critică la nivel național evident că nu poate fi rezolvată extrem de rapid nici la nivel local, asta nu înseamnă că noi, aici la Mediaș nu facem tot ce ne stă în putere pentru a rezolva problemele apărute.

Criza de măști de protecție, de combinezoane și de mănuși de unică folosință nu imi este deloc străină. Chiar dinainte să îmi fie semnalată în mediul online, cunoșteam situația cu care se confruntă și medicii de familie. Spre deosebire de alte localități, medicii de familie din Mediaș nu sunt organizați într-o asociație, fapt care face ca dialogul cu aceștia să se desfășoare mai greu. Chiar și în acest context, astăzi cei 32 de medici de familie de pe raza municipiului Mediaș și a satului aparținător Ighișul Nou au fost contactați pentru a se stabili ora la care urmează să li se livreze cele 3200 de măști de protecție și tot atâtea perechi de mănuși de unică folosință.

Cunosc și susțin campania care se desfășoară la nivel local: Un oraș pentru un spital și care își propune să folosească banii primiți din donații pentru achiziția echipamentelor necesare spitalului municipal Mediaș. Orice ajutor primit în această perioadă este evident binevenit. Le mulțumesc pe această cale tuturor medieșenilor care au înțeles gravitatea situației cu care ne confruntăm și care se implică social.

Consider ca fiecare medieșean poate susținne comunitatea noastră și se poate implica activ în previrea si combaterea răspândirii cu noul coronavirus. Fie ca v-ați înscris ca voluntari, fie ca donați sume de bani pentru spital, fie că aveți grijă ca persoanele în vâtstă din familiile dvs să se expună cât mai puțin în aceste zile, fie pur și simplu că ați decis ca dvs și familiile dumneavoastră să stați in casă și să respectați regulile de izolare – oricare dintre aceste acțiuni este binevenită și dovedește gradul de maturitate și de responsabilitate socială de care noi, medieșenii suntem capabili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.