Guvernul Orban sprijină tinerii

Raluca Turcan, vicepremier: “Guvernul PNL lansează astăzi un apel din fonduri europene destinat studenților care vor să devină antreprenori – “INNOTECH STUDENT” – în valoare de 150 de milioane de euro. Într-o primă fază, această măsură va deschide cel puțin 975 de afaceri și va crea peste 5.000 de locuri de muncă! Tinerii vor beneficia de educație antreprenorială, vor face practică, vor crea planuri de afaceri, vor înființa bussiness-uri și vor crea plus valoare și inovație în economia românească.

Programul “INNOTECH STUDENT” este completat de decizia de ieri, din ședința de guvern, de a finanța cu 100 de milioane de euro angajarea tinerilor între 16 și 29 de ani care nu se află în sistemul de educație sau nu au un loc de muncă. Mai exact, angajatorii care încadrează cu normă întreagă o persoană din această categorie, vor primi lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2500 lei.
Cele două măsuri de sprijinire a tinerilor vor fi completate de:

  • Granturi pentru IMM-urile din domeniile afectate de coronavirus: HORECA, Cultură, Transporturi și Turism;
    Granturi pentru capital de lucru și investiții pentru companii, SRL-uri și profesioniști;
  • Granturi pentru domeniile competitive: digitalizarea și informatizarea.
  • Guvernul PNL vine cu soluții pentru toți cei afectați de pandemie! Este esențial să valorificăm ideile inovative și să contribuim la relansarea economică a României.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.