Întâlnire cu cetățenii strada Târnavei – mai 2023

Am avut în această săptămână întâlniri cu medieșeni care locuiesc pe str. Târnavei și în cartierul Vitrometan în zona creșei care se va construi în perioada următoare.

La întâlnirea de pe strada Târnavei le-am spus oamenilor prezenți că, după înlocuirea rețelei de gaz, urmează ca pe parcursul acestui an să înlocuim și rețelele de apă și canalizare menajeră.

De asemenea am promis că, până la sfârșitul acestui an, vom organiza o licitație pentru înlocuirea canalizării pluviale și pentru modernizarea drumului urmând, ca până la sfârșitul anului viitor, strada să fie complet modernizată.

La întâlnirea din cartierul Vitrometan am prezentat proiectul viitoarei creșe (o investiție pe care am promis-o în campania electorală) și, în același timp, am făcut cunoscut faptul că în următorii 3 ani cartierul va intra într-un amplu program de modernizare.

Practic, vom înlocui rețelele de apă și canalizare menajeră acolo unde nu s-a intervenit de foarte mulți ani. Vom moderniza și rețelele de canalizare pluvială astfel:

  • în prima etapă pe străzile
    Cibin, Calafat, Milcov, Bucium, Vlădeasa, Sebeșului, Dorobanților, Vaslui, cu lungimea de 2,4 km
  • în a doua etapă pe străzile Alba Iulia, Călugăreni, Arieș, Blajului, Libertății, Câmpeni, Rovinari, Lupeni, Lotru, Vidraru, Sadu, cu lungimea de 2,7 km.

După efectuarea acestor lucrări, se va interveni la refacerea sistemului rutier și la amenajarea trotuarelor.

M-am bucurat să constat că, în marea lor majoritate, toți cei prezenți au înțeles că lucrări de o asemenea anvergură nu se pot realiza fără a se crea un real disconfort.

Le mulțumesc tuturor pentru modul în care m-au primit și pentru dialogul constructiv pe care l-am purtat.

Mi-am propus ca în cartierul Vitrometan să programez întâlniri în 4 locuri diferite. Astfel, voi putea să prezint programul de investiții pe care-l avem în oraș, dar și lucrările ce urmează să se deruleze pe fiecare stradă din acest cartier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.