Proiecte în derulare 2022 – 2025

Dragi medieșeni,

Încă de la preluarea primului mandat de primar, în vara anului 2016, am făcut public faptul că orașul nostru se poate dezvolta și moderniza doar dacă atragem fonduri extrabugetare (europene și guvernamentale). Practic, anunțam un lucru pe care Mediașul ar fi putut să-l facă cu câțiva ani în urmă, așa cum l-au făcut alte localități care ne-au luat-o înainte la acest capitol.

Astfel, am format la nivelul Administrației Publice Locale o echipă care a înțeles foarte bine ce este de făcut pentru a răspunde așteptărilor și exigențelor venite din partea dumneavoastră. Am identificat rapid surse de finanțare externe și am depus solicitări de finanțare acolo unde Mediașul era eligibil. Astăzi, după aproape 5 ani de muncă în echipă, proiectele pe care le-am promovat și câștigat au ajuns în fază avansată și anume, la semnarea contractelor de lucrări.
Toate aceste proiecte, care însumează aproximativ 200 mil. Euro (pentru care am primit sugestii, recomandări dar și amenințări), nu înseamnă doar investiții extrem de utile pentru Mediaș ci și noi locuri de muncă și, cu siguranță, noi șanse de dezvoltare ale orașului.

Având în vedere amploarea lor, multe dintre investițiile prezentate aici creează disconfort, mai ales în zonele și pe străzile vizate în mod direct de lucrări. Din acest punct de vedere, fac apel la înțelegerea dvs. și vă asigur că voi urmări îndeaproape derularea lucrărilor, astfel încât acestea să cauzeze un disconfort minim.

Vă îndemn să parcurgeți acest pliant, în care regăsiți principalele investiții pe fonduri europene și guvernamentale pe care Mediașul le va derula în următorii 2-3 ani și închei prin a vă face promisiunea că vom identifica și în perioada următoare fonduri extrabugetare, pe care sa le accesăm, pentru a continua procesul de dezvoltare și modernizare a orașului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.