Regiunea Sibiu – candidatură pentru programul Regiune Gastronomică Europeană 2019

Regiunea Sibiu - Regiune Gastronomica Europeana 2019Regiunea Sibiu a depus dosarul de candidatură pentru programul “Regiune Gastronomică Europeană 2019“. În documentul depus se precizează faptul că în regiunea Sibiu au loc pe tot parcursul anului diverse festivaluri și manifestări de cultură gastronomică, acestea fiind enumerate ca dovadă că gastronomia a fost și este un punct forte ale zonei.

Obiectivele generale ale programului:

  • Stimularea dezvoltării economice sustenabile prin exploatarea patrimoniului gastronomic al regiunii și abordarea integrată a comunităților locale, educației, culturii și mediului de afaceri;
  • Consolidarea identității gastronomice a regiunii;
  • Contribuția directă pentru asigurarea pe termen lung a securității alimentare, dezvoltarea măsurilor de adaptare și reducere a efectelor schimbărilor climatice și mentenanța rezilienței comunităților locale.

Partenerii care vor gestiona acest program din partea regiunii Sibiu sunt: Consiliul Județean Sibiu împreună cu Primăria Municipiului Sibiu, Municipiul Mediaș, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.

Mai multe detalii și comunicatul de presă pot fi găsite pe site-ul CJ Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.